Hírek

2023. februári visszatekintő alsó tagozat

Mint minden évben, idén is megrendezésre került a „Házi szépíró verseny” iskolánkban, ahol diákjaink megmutathatták milyen szépen tudnak írni. Izgalommal készültek a versenyre a tanulók és számos gyöngybetűvel készült munka érkezett a zsűrihez.

Eredmények:

  • Megosztott I. helyezést kapott Kegyer Tamás és Steinekker József 2-3.a osztály tanulói, felkészítő tanáruk Szakács-Békési Marianna;
  • II. helyezést ért el Kegyer Virág Éva 4.a osztályos tanuló, felkészítő tanára Bihari Judit;
  • III. helyezést ért el Ignácz Gábor 2-3.b osztályos tanuló, felkészítő tanára Pásztorné Palkó Katalin. Az esemény megszervezéséért köszönet Bojtor-Nagy Ildikó és Lajkó Judit tanárnőnek.

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Diákjaink 2023. február 3-án a „Legyen a zene mindenkié!” című zenei vetélkedőn is összemérhették tudásukat. A már rendhagyó eseménynek számító versenyen is örömmel vettek részt a tanulók mind az alsó, mind a felső tagozat képviseletében.

Eredmények:

1-2. korcsoport:

  • Megosztott I. helyezett: Hegyes Krisztián és Herczku Levente 2-3.a, felkészítő tanár Pátkai Ildikó tanárnő
  • II: helyezett: Ádám Hanna 2-3.b, felkészítő tanár Morauszkiné Csorvási Edina tanárnő

3-4. korcsoport:

  • I. helyezett: Majoros Noel 4.a, felkészítő tanár Morauszkiné Csorvási Edina tanárnő
  • II. helyezett: Vigh Ádám 4.b., felkészítő tanár Morauszkiné Csorvási Edina tanárnő
  • III. helyezett: Kegyer Virág Éva 4.a, felkészítő tanár Morauszkiné Csorvási Edina tanárnő
  • IV. helyeztt: Juhász András 4.a, felkészítő tanár Morauszkiné Csorvási Edina tanárnő

Gratulálunk a szép eredményekhez! Az izgalmakkal teli zenei vetélkedő megszervezéséért köszönet Morauszkiné Csorvási Edina és Varga Katalin tanárnőnek, illetve köszönet a lelkes zsűri tagjainak Karakóné Mihalovics Ágnes és Pappné Pásztor Angelika tanárnőnek!

Ebben a hónapban többször is meglátogathattuk a Kállay Gyűjteményben szervezett múzeumpedagógiai foglalkozásokat. A gyerekek nagy örömére megismerkedhetünk Kókusszal, a pumival. Hasznos ismereteket szerezhettek a tanulók a felelős állattartásról és a pumikról. Megtudhattuk, hogy a pumi az egyik magyar kutyafajta, mely a hungarikumok sorába tartozik. Jellemzői, hogy közepesnél kisebb testű, nagyon élénk, játékos, mókás kinézetű, pásztorkutya.

Február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából Lélekmozgató Programokon vehettünk részt. A programot Metercsik Anita intézményvezető helyettes nyitotta meg, majd reggeli bemelegítést tartott Pella Judit tanárnő a tanulók átmozgatása céljából. Lélekmozgató testnevelésórán Csonka Ferenc vezetésével megismerkedhettünk és kipróbálhattuk a „csörgőlabda” parasportot. Érzékenyítő meséket, filmeket, előadást hallgathattunk meg Csomósné Sós Andrea és Fülöpné Juhász Barbara előadásában, valamint részt vehettünk az általuk szervezett játékos feladatokban. Az eseményt Lélekmozgató osztályfőnöki óra és plakátkészítés zárta. Köszönet Bohács Anett tanárnőnek a program szervezéséért!

Vidám télbúcsúztató rendezvényünk a Farsang 2023.február 24-én került megrendezésre a gyerekek nagy-nagy örömére. Minden osztály bemutatta a saját produkcióját, majd egyéni jelmezbemutató, illetve tombolasorsolás következett. Gratulálunk a színvonalas előadásokhoz és az ötletes jelmezekhez! Köszönjük Kovács Levente tanár úrnak, a diákönkormányzat vezetőjének a szervezést és a rendezvény lebonyolítását!

Nyíregyháza, 2023. 02. 28.

Suszter Csabáné

alsós munkaközösség-vezető,

okleveles gyógypedagógus